20
Sab, Apr

Grid List

20 NELAYAN WARGA ASING DITAHAN MARITIM MALAYSIA .

KAPAL MT LAYAR ANGGUN 8 TERBAKAR DALAM PERAIRAN MALAYSIA

KETUA PENGARAH KEENAM MARITIM MALAYSIA BERSARA WAJIB

KOTAK HITAM HELIKOPTER AW 139 MARITIM MALAYSIA DITEMUKAN

30 SET BUBU NAGA DIRAMPAS DI PERAIRAN TALANG

GAGAL ISYTIHAR MUATAN, BOT KARGO DITAHAN MARITIM MALAYSIA

27 SET BUBU NAGA DIRAMPAS DAN BOT NELAYAN KELAS C DITAHAN LANGGAR SYARAT LESEN

DUA BOT NELAYAN TEMPATAN DITAHAN DAN 25 SET BUBU NAGA DIRAMPAS MARITIM NEGERI PERAK

LAFAZ IKRAR BEBAS RASUAH ANGGOTA DAN PEGAWAI BAHAGIAN PERISIKAN MARITIM (MIND) IBU PEJABAT PUTRAJAYA

PUTRAJAYA, 20 Februari – Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) sentiasa berusaha meningkatkan integriti Agensi demi menaikkan imej dan kewibawaan warganya.

Justeru, satu Majlis Lafaz Ikrar Bebas Rasuah (IBR) telah diadakan oleh Bahagian Perisikan Maritim (MIND) Ibu Pejabat Maritim Putrajaya pagi tadi.

Pelaksanaan IBR ini merupakan satu inisiatif yang diperkenalkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sebagai usaha Agensi ke arah memerangi jenayah rasuah dalam perkhidmatan awam khususnya dan masyarakat amnya.

Lafaz ikrar itu diketuai oleh Leftenan Madya Maritim Mohd Azfar Bin Mohd Razab dan turut melibatkan semua pegawai dan anggota MIND diikuti sesi menandatangani dokumen IBR yang disaksikan oleh Pengarahnya, Laksamana Pertama Maritim Mohd Zawawi bin Abdullah.

Di akhir Majlis, Laksamana Pertama Maritim Mohd Zawawi menyampaikan ucapan dengan menzahirkan peringatan dan nasihat agar setiap pegawai dan anggota MIND dapat menghayati lafaz ikrar yang diucapkan dan dokumen IBR yang ditanda tangani agar dapat mencapai objektif seperti yang diharapkan.

 

POK WI IKRAR

Grid List

KUNJUNGAN HORMAT MARITIM NEGERI PAHANG KE JABATAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI DAN KOS SARA HIDUP

KUANTAN, 19 APRIL – Pengarah Maritim Negeri Pahang, Laksamana Pertama Maritim Mazlan bin Mat Rejab telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Pengarah Jabatan Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup Negeri Pahang, Puan Jezlily binti Jamaluddin di Pejabat Pengarah KPDN Negeri Pahang, semalam.

Turut mengiringi pengarah dalam kunjungan tersebut Ketua Penolong Pengarah Penguatkuasaan dan Eksesais, Komander Maritim Abdul Halim bin Hamzah serta Timbalan Pengarah Pengurusan Maritim Negeri Pahang, Puan Juzilawati binti Kamarudin.

Kunjungan hormat tersebut merupakan platform membincang dan mengeratkan hubungan yang telah terjalin disamping berkongsi ideologi dan strategi antara jabatan ke arah kecemerlangan bersama pada masa akan datang.

 

WhatsApp Image 2024 04 19 at 2.36.23 PM 1
 
WhatsApp Image 2024 04 19 at 2.36.23 PM

 

hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS 
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM  WhatsApp Image 2021 06 21 at 09.42.28    AMSAS   MDEC