PENA INTEGRITI
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
OBJEKTIF UNIT INTEGRITI
 
Objektif umum adalah untuk menyepadukan semua pengurusan hal-hal berkaitan dengan integriti di bawah sebuah unit yang khusus bertujuan supaya ia dapat dilaksanakan dengan secara yang lebih fokus dan terancang supaya elemen penginstitusian integriti, pencegahan, pematuhan dan pengesanan salah laku dapat dikuatkuasakan secara efisien dan mencapai keberhasilan yang optimum.
 
VISI UNIT INTEGRITI
Integriti Tunggak Kejayaan Penguatkuasaan di Laut.
 
MISI
Memantapkan integriti warga kementerian agar sentiasa menjunjung dan menegakkan prinsip integriti melalui tadbir urus terbaik, budaya kerja berkualiti, akauntabiliti dan meningkatkan keyakinan rakyat melalui sistem penyampaian awam yang lebih cemerlang.
 
FUNGSI
Bertanggung jawab melaksanakan inisiatif penginstitusian integriti, meningkatkan tadbir urus, pematuhan, pengesanan salahlaku dan tindakan punitif dengan lebih fokus, terancang, cekap dan mencapai keberhasilan optimum.
Grid List

KUALA PERLIS, 9 September – Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia), Zon Maritim Kuala Perlis telah mengadakan perbarisan bulanan yang diadakan di perkarangan pejabat Zon Maritim Kuala Perlis pada jam 10.30 pagi semalam mengikut Prosedur Operasi Standard (SOP) yang telah ditetapkan.

Pengarah Zon Maritim Kuala Perlis, Komander Maritim Mohd Shafie bin Haji Paing turut menyampaikan amanat agar setiap anggota sentiasa mengamalkan tahap disiplin diri yang tinggi dan mampu berdaya saing demi mengharumkan nama agensi.

Dalam usaha mengekang dan memerangi penularan Covid-19 dari terus merebak, pegawai dan anggotanya telah diamanahkan agar sentiasa menjaga keselamatan serta mengamalkan amalan normal baharu dengan mematuhi segala garis panduan dan SOP yang telah dikeluarkan semasa melaksanakan tugas di lapangan mahupun di pejabat bagi membantu memutuskan rantaian penularan COVID-19 di kalangan masyarakat.

Pada majlis ini juga, Pengarah Zon Maritim Kuala Perlis turut melakukan pemeriksaan terhadap pakaian anggota dan menyampaikan sijil anugerah pekerja contoh bulanan serta penyampaian cenderahati perpisahan kepada anggota yang akan bertukar keluar dari Zon Maritim Kuala Perlis.

 

 WhatsApp Image 2021 09 10 at 10.06.04 AM 2    WhatsApp Image 2021 09 10 at 10.06.04 AM 1
hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS 
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM  WhatsApp Image 2021 06 21 at 09.42.28    AMSAS   MDEC
 
APLIKASI ICON    KERJAYA ICON BLUE   ONLINE SISTEM ICON    SEAHAWK ICON BLUE    VIDEO ICON   VIDEO MEDIA BLUE   VIDEO ICON