20
Sab, Apr

Grid List

20 NELAYAN WARGA ASING DITAHAN MARITIM MALAYSIA .

KAPAL MT LAYAR ANGGUN 8 TERBAKAR DALAM PERAIRAN MALAYSIA

KETUA PENGARAH KEENAM MARITIM MALAYSIA BERSARA WAJIB

KOTAK HITAM HELIKOPTER AW 139 MARITIM MALAYSIA DITEMUKAN

30 SET BUBU NAGA DIRAMPAS DI PERAIRAN TALANG

GAGAL ISYTIHAR MUATAN, BOT KARGO DITAHAN MARITIM MALAYSIA

27 SET BUBU NAGA DIRAMPAS DAN BOT NELAYAN KELAS C DITAHAN LANGGAR SYARAT LESEN

DUA BOT NELAYAN TEMPATAN DITAHAN DAN 25 SET BUBU NAGA DIRAMPAS MARITIM NEGERI PERAK

PROGRAM INISIATIF SARINGAN KESIHATAN KEBANGSAAN (NHSI) ANJURAN PEJABAT KESIHATAN DAERAH MANJUNG

LUMUT, 17 November – Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) Negeri Perak telah mengadakan program saringan kesihatan anjuran Pejabat Kesihatan Daerah Manjung Perak, di pejabatnya semalam.
Pengarah Maritim Negeri Perak, Kepten Maritim Mohd Hambali bin Ya’akup berkata, program ini dibuka kepada semua peringkat umur untuk pegawai, anggota dan kakitangan Maritim Malaysia menjalani pemeriksaan kesihatan secara percuma.  
Inisiatif ini memberi peluang  bagi menggalakkan kakitangan awam sentiasa menjaga tahap kesihatan, memberi pendedahan dan pengetahuan terhadap pencegahan penyakit di peringkat awal.
Tambah beliau, saringan kesihatan adalah penting memandangkan negara masih dalam fasa peralihan endemik Covid-19 dan sejak kebelakangan ini cuaca yang tidak menentu dan risiko untuk mendapat pelbagai penyakit.
Oleh itu, pembudayaan amalan gaya hidup sihat dengan menjalani saringan kesihatan secara rutin agar kekal sihat dan produktif adalah wajar dilakukan di peringkat agensi kerajaan amnya.
WhatsApp Image 2022 11 17 at 12.19.33    WhatsApp Image 2022 11 17 at 12.19.33 1   WhatsApp Image 2022 11 17 at 12.19.33 2   
Grid List

KUNJUNGAN HORMAT MARITIM NEGERI PAHANG KE JABATAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI DAN KOS SARA HIDUP

KUANTAN, 19 APRIL – Pengarah Maritim Negeri Pahang, Laksamana Pertama Maritim Mazlan bin Mat Rejab telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Pengarah Jabatan Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup Negeri Pahang, Puan Jezlily binti Jamaluddin di Pejabat Pengarah KPDN Negeri Pahang, semalam.

Turut mengiringi pengarah dalam kunjungan tersebut Ketua Penolong Pengarah Penguatkuasaan dan Eksesais, Komander Maritim Abdul Halim bin Hamzah serta Timbalan Pengarah Pengurusan Maritim Negeri Pahang, Puan Juzilawati binti Kamarudin.

Kunjungan hormat tersebut merupakan platform membincang dan mengeratkan hubungan yang telah terjalin disamping berkongsi ideologi dan strategi antara jabatan ke arah kecemerlangan bersama pada masa akan datang.

 

WhatsApp Image 2024 04 19 at 2.36.23 PM 1
 
WhatsApp Image 2024 04 19 at 2.36.23 PM

 

hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS 
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM  WhatsApp Image 2021 06 21 at 09.42.28    AMSAS   MDEC