Grid List

TIGA LAGI KAPAL PENGANGKUT DITAHAN BERSAUH SECARA HARAM

KETUA PENGARAH MARITIM TIBA DI LANGKAWI SEMPENA PENUTUP EKSESAIS MARITIM PERKASA BARAT

KETUA PENGARAH MARITIM TIBA DI LANGKAWI SEMPENA PENUTUP EKSESAIS MARITIM PERKASA BARAT

MARITIM MALAYSIA SERTAI SARCOMEX BERSAMA INDONESIA AND THAILAND

OPV 1 UJI KEMAMPUAN DALAM EKSESAIS MARITIM PERKASA BARAT

GAGAL MELAPORKAN KETIBAAN DI PERAIRAN PULAU PANGKOR, KAPAL KARGO DITAHAN

MARITIM MALAYSIA GAGALKAN 413 PATI MASUK SECARA HARAM MELALUI SELAT MELAKA

KAPAL TANGKI DITAHAN KERANA BERSAUH SECARA HARAM

KETUA PENGARAH MARITIM MALAYSIA HADIRI LAWATAN KERJA KE SARAWAK BERSAMA MDN

SIBU, 18 November – Maritim Malaysia sebagai salah satu Agensi di bawah Kementerian Dalam Negeri menyambut baik dan komited dengan usaha yang dilaksanakan Menteri Dalam Negeri dalam mendapatkan kaedah terbaik bagi menyelesaikan isu penduduk Sarawak tanpa pengenalan diri.

Ketua Pengarah Maritim Malaysia, Laksamana Maritim Datuk Hamid bin Haji Mohd Amin bersama delegasi telah tiba di Sibu, Sarawak bagi menghadiri pertemuan bersama Menteri Dalam Negeri, Yang Berhormat Datuk Seri Saifuddin Nasution bin Ismail bersama Pasukan Petugas Khas Menangani Isu Penduduk Sarawak Tanpa Pengenalan Diri petang tadi.

Laksamana Maritim Datuk Hamid terlebih dahulu tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching pada jam 2.30 petang dan telah disambut oleh Pengarah Zon Maritim Miri, Kepten Maritim Mohd Shafie bin Haji Paing, Timbalan Pengarah Pengurusan Maritim Negeri Sarawak, Encik Yusuf Mok bin Generawi serta beberapa pegawai kanan Maritim Negeri Sarawak sebelum berangkat ke Lapangan Terbang Sibu.

Ketibaannya di Sibu dengan menaiki pesawat AW139 Maritim Malaysia selamat tiba pada jam 6.30 petang dan disambut oleh Pengarah Maritim Tanjung Manis, Komander Maritim Gilbert Tinggak Anak Numpang.

 

KP SIBU   KP SIBU 2   KP SIBU 3   KP SIBU 8  
Grid List

PERHIMPUNAN BULANAN ZON MARITIM MIRI DAN MAJLIS PEMAKAIAN PANGKAT LASKAR KELAS I MARITIM

MIRI, 5 Disember - Pengarah Zon Maritim Miri Kepten Maritim Mohd Shafie Bin Haji Paing telah menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat Laskar Kelas I Maritim kepada anggota yang terlibat dalam perhimpunan bulanan warga Zon Maritim Miri yang bertempat di Ibu Pejabat Zon Maritim Miri, Sarawak. 
 
Majlis ini menyaksikan pemakaian pangkat bagi 8 orang anggota Zon Maritim Miri yang berpangkat Laskar Kelas II Maritim kepada Laskar Kelas I Maritim. Anggota yang terlibat adalah LK I (M) Maritim Petrus anak Balang, LK I (M) Mansor bin Ibnu, LK I (M) Muhamad Fadil bin Mohd Asa'ari, LK I Tek (M) Raimi Afiq bin Noor Lokman, LK I (M) Sakthi Kumar a/l Regendran, LK I (M) Ahmad Izzuddin bin Mohd Saki, LK I (M) Muhammad Nasaruddin bin Abd Khelek dan LK I (M) Mohamad Firdhaus bin Roslan.
 
Dalam majlis itu juga Kepten Maritim Mohd Shafie turut berharap, semoga dengan kenaikan pangkat ini akan menjadi batu loncatan bagi anggota berkenaan untuk terus maju jaya  dalam perkhidmatan.
 

WhatsApp Image 2023 12 05 at 3.17.45 PM 1   WhatsApp Image 2023 12 05 at 3.17.44 PM 1   WhatsApp Image 2023 12 05 at 3.17.47 PM 1   WhatsApp Image 2023 12 05 at 3.17.46 PM
hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS 
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM  WhatsApp Image 2021 06 21 at 09.42.28    AMSAS   MDEC