24
Sab, Feb

Grid List

TIGA NELAYAN DITAHAN KERANA MELAKUKAN PELBAGAI KESALAHAN

LAGI RAMPASAN BUBU NAGA DI PERAIRAN SELANGOR

BAWA BAHAN API TANPA PERMIT, MARITIM MALAYSIA TAHAN DUA BOT PENUMPANG

BOT TUNDA DAN TONGKANG DITAHAN KERANA DISYAKI LAKUKAN PELBAGAI KESALAHAN

CUBAAN SELUDUP MASUK DAUN GANJA SEGAR GAGAL

TIGA NELAYAN DITAHAN, CUBA SELUDUP ENAM RIBU LITER DIESEL

OP CARILAMAT HARI KE-2 | LELAKI TEMPATAN DISYAKI LEMAS DI PANTAI BATU BURUK

51 UNIT BUBU NAGA DIRAMPAS DI PERAIRAN KERIAN DAN LARUT MATANG

KETUA PENGARAH MARITIM TIBA DI LANGKAWI SEMPENA PENUTUP EKSESAIS MARITIM PERKASA BARAT

KUAH, 2 Disember – Ketua Pengarah Maritim Malaysia, Laksamana Maritim Datuk Hamid Mohd Amin selamat tiba di Pulau Langkawi petang tadi bagi menyempurnakan Majlis Penutup Eksesais Maritim Perkasa Barat 2023 di sini esok.

Beliau yang tiba dengan menaiki helikopter jenis Agusta Westland AW139 milik agensi ini telah mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi, Padang Matsirat pukul 5.20 petang bersama beberapa orang pegawai Ibu Pejabat Maritim Malaysia.

Ketibaan Datuk Hamid telah disambut Pengarah Maritim Negeri Kedah Perlis, Laksamana Pertama Maritim Romli bin Mustafa serta Timbalan Pengarah Operasi Maritim Negeri Kedah Perlis, Kepten Mohammad Nasir bin Man di dewan ketibaan tetamu kehormat di sini.

Beliau memulakan aturcara yang telah disusun dengan menghadiri Majlis Makan Malam bersama pegawai dan anggota yang terlibat dalam Eksesais Mariitm Perkasa Barat 2023 di Ibu Pejabat Maritim Negeri Kedah Perlis pada malam ini.

Majlis yang diadakan serba ringkas ini bertujuan menghargai komitmen yang diberikan oleh peserta eksesais ini sehingga ia berjaya dilaksanakan sebagaimana dirancang.

Mengharungi Selat Melaka sejauh 630 batu nautika, pegawai dan anggota ini telah selamat tiba bersama 14 buah kapal milik agensi di jeti Maritim Negeri Kedah Perlis semalam setelah belayar selama empat hari dari Pelabuhan Klang.

 

PENUTUP EKSESAIS 6   PENUTUP EKSESAIS 8   PENUTUP EKSESAIS 9   PENUTUP EKSESAIS 10
Grid List

MESYUARAT OPERASI AGENSI PENGUATKUASAAN MARITIM MALAYSIA KE-40

GENTING HIGHLAND, 23 Februari – Mesyuarat Operasi Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia ke-40 telah diadakan baru-baru ini dengan dipengerusikan oleh Ketua Pengarah Maritim Malaysia, YBhg. Laksamana Maritim Datuk Hamid bin Haji Mohd Amin.

Mesyuarat yang berlangsung selama tiga hari itu melibatkat barisan pengurusan tertinggi, pengarah-pengarah bahagian peringkat Ibu Pejabat Maritim Putrajaya dan pengarah-pengarah Maritim Negeri.

Turut hadir ke mesyuarat itu ialah Timbalan Ketua Pengarah (Logistik), Laksamana Madya Maritim Datuk Saiful Lizan bin Ibrahim dan Timbalan Ketua Pengarah (Pengurusan), Tuan Mohd Norzam bin Mustapa.

 

WhatsApp Image 2024 02 23 at 2.37.01 PM   WhatsApp Image 2024 02 23 at 2.37.02 PM 1   WhatsApp Image 2024 02 23 at 2.37.00 PM   WhatsApp Image 2024 02 23 at 2.37.00 PM 2
hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS 
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM  WhatsApp Image 2021 06 21 at 09.42.28    AMSAS   MDEC