27
Jum, Jan

'STREET LINING' PENGHARGAAN TIMBALAN KETUA PENGARAH LOGISTIK MARITIM MALAYSIA

PUTRAJAYA, 5 Februari – Laksamana Madya Maritim Dato’ Tan Kok Wee semalam secara rasminya bersara wajib sebagai Timbalan Ketua Pengarah Logistik Maritim Malaysia.

Beliau yang menyandang jawatan itu sejak 2016 diraikan dalam acara ‘street lining’ yang diadakan di perkarangan Ibu Pejabat Maritim Malaysia Putrajaya.

Menurut Laksamana Madya Maritim Dato’ Tan Kok Wee, beliau amat berterima kasih dan amat berbesar hati kerana dapat menabur khidmat bakti dan jasa di dalam membentuk dan menerajui sektor logistik  Agensi sehingga kini.

“Saya berharap rakan-rakan saya yang masih berkhidmat agar terus mengekalkan integriti dan terus menerus mencari pengalaman dalam menerajui Agensi ke tahap yang lebih tinggi” katanya.

Memikul tanggungjawab bagi menggantikan beliau ketika ini selaku pemangku Timbalan Ketua Pengarah Logistik Maritim Malaysia ialah Laksamana Muda Maritim Dato’ Abu Bakar Bin Idris, Pengarah Bahagian Keselamatan dan Penguatkuasaan Maritim Malaysia.

Sebelum itu, Majlis Serah Terima Tugas Timbalan Ketua Pengarah Logistik Maritim Malaysia turut diadakan di Pejabat Maritim Malaysia dengan disaksikan Ketua Pengarah Maritim Malaysia, Dato’ Mohd Zubil bin Mat Som serta barisan pegawai dan anggota penguat kuasa maritim seluruh negara.

 

#AgensiPenguatKuasaanMaritimMalaysia

#KementerianDalamNegeri

#MalaysiaCoastGuard

#MaritimMalaysia

#MCG

#MCGReport

#MCGInfo

#SeaHawk

Kementerian Dalam Negeri (KDN)

 

WhatsApp Image 2020 02 05 at 3.58.43 PM   WhatsApp Image 2020 02 05 at 3.58.42 PM 1
     
WhatsApp Image 2020 02 05 at 3.58.41 PM   WhatsApp Image 2020 02 05 at 3.58.42 PM
hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS 
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM  WhatsApp Image 2021 06 21 at 09.42.28    AMSAS   MDEC