24
Sat, Feb

KETUA PENGARAH MARITIM TIBA DI LANGKAWI SEMPENA PENUTUP EKSESAIS MARITIM PERKASA BARAT

KUAH, 2 Disember – Ketua Pengarah Maritim Malaysia, Laksamana Maritim Datuk Hamid Mohd Amin selamat tiba di Pulau Langkawi petang tadi bagi menyempurnakan Majlis Penutup Eksesais Maritim Perkasa Barat 2023 di sini esok.

Beliau yang tiba dengan menaiki helikopter jenis Agusta Westland AW139 milik agensi ini telah mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi, Padang Matsirat pukul 5.20 petang bersama beberapa orang pegawai Ibu Pejabat Maritim Malaysia.

Ketibaan Datuk Hamid telah disambut Pengarah Maritim Negeri Kedah Perlis, Laksamana Pertama Maritim Romli bin Mustafa serta Timbalan Pengarah Operasi Maritim Negeri Kedah Perlis, Kepten Mohammad Nasir bin Man di dewan ketibaan tetamu kehormat di sini.

Beliau memulakan aturcara yang telah disusun dengan menghadiri Majlis Makan Malam bersama pegawai dan anggota yang terlibat dalam Eksesais Mariitm Perkasa Barat 2023 di Ibu Pejabat Maritim Negeri Kedah Perlis pada malam ini.

Majlis yang diadakan serba ringkas ini bertujuan menghargai komitmen yang diberikan oleh peserta eksesais ini sehingga ia berjaya dilaksanakan sebagaimana dirancang.

Mengharungi Selat Melaka sejauh 630 batu nautika, pegawai dan anggota ini telah selamat tiba bersama 14 buah kapal milik agensi di jeti Maritim Negeri Kedah Perlis semalam setelah belayar selama empat hari dari Pelabuhan Klang.

 

PENUTUP EKSESAIS 6   PENUTUP EKSESAIS 8   PENUTUP EKSESAIS 9   PENUTUP EKSESAIS 10
hrmis JPA kkdnlogo KSN logo mampu MDEC MyGov SPA tourism malaysia cropped logo SPRM AMSAS
 
APLIKASI ICON    KERJAYA ICON BLUE   ONLINE SISTEM ICON    SEAHAWK ICON BLUE    VIDEO ICON   VIDEO MEDIA BLUE   VIDEO ICON