Sidebar

29
Sab, Feb

BANTUAN W3C
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
PENAFIAN

Kerajaan Malaysia dan APMM adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini. 
Grid List

GEORGETOWN, 28 Februari – Maritim Negeri (MN) Pulau Pinang telah menganjurkan taklimat Pengendalian Ujian Saringan Air Kencing (Urin Test) yang bertempat di Tingkat 3, Ibu Pejabat Maritim Negeri Pulau Pinang semalam. Taklimat tersebut disampaikan oleh penceramah jemputan khas daripada Polis Diraja Malaysia (PDRM) Bukit Aman iaitu Deputi Superintendan Mohamed Salim bin Gulam, Ketua Unit Perundangan Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN).

Taklimat yang dihadiri seramai 54 pegawai dan anggota MN Pulau Pinang ini adalah bertujuan untuk diberikan pendedahan berkaitan tatacara pengendalian ujian saringan urin mengikut prosedur yang betul dalam menjaga integriti barang kes dan seterusnya pendakwaan kes di mahkamah terhadap orang yang disyaki (OYDS).

Penceramah turut berkongsi pengalaman dan ilmu kepakaran berkaitan prosedur semasa, pengurusan barang kes dan siasatan ke atas OYDS di bawah Akta Dadah Berbahaya 1952.

Taklimat tersebut secara umumnya dapat mempertingkatkan tahap kompetensi dan kemahiran Pegawai dan anggota APMM dalam menjalankan tugas di lapangan.

WhatsApp Image 2020 02 28 at 10.56.31   WhatsApp Image 2020 02 28 at 10.56.32
     
     
hrmis JPA kkdnlogo KSN logo mampu MDEC MyGov SPA tourism malaysia cropped logo SPRM AMSAS
 
APLIKASI ICON    KERJAYA ICON BLUE   ONLINE SISTEM ICON    SEAHAWK ICON BLUE    VIDEO ICON   VIDEO MEDIA BLUE   VIDEO ICON