05
Ahd, Feb

MAYAT TERDAMPAR DI PANTAI PULAU JEREJAK

MAYAT TERDAMPAR DI PULAU JEREJAK

GEORGETOWN, 3 November – Pusat Operasi (PUSOP) Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) Negeri Pulau Pinang, telah menerima panggilan daripada komuniti nelayan mengenai penemuan satu mayat lelaki terdampar di pantai Pulau Jerejak sekitar jam 11.00 pagi tadi.

Pengarah Maritim Malaysia Negeri Pulau Pinang, Kepten Maritim Abd Razak bin Mohamed berkata, sebaik menerima laporan tersebut, bot ronda KILAT 26 telah diatur gerak ke lokasi dan menemui mayat yang lengkap berpakaian terdampar di pantai Pulau Jerejak.

Siasatan awal yang diterima daripada pihak Polis mendapati, mangsa dikenalpasti sebagai Teh Lee Cheok, 64, beralamat di Paya Terubong, Air Itam Pulau Pinang adalah mangsa kes terjun jambatan kedua Sultan Abdul Halim Muadzam Shah pada 28 Oktober yang lalu.

Sebelum ini Maritim Malaysia telah mengaktifkan operasi Mencari dan Menyelamat (CARILAMAT) selama tiga hari sejak mangsa dilaporkan terjun jambatan bersama agensi sahabat namun mangsa gagal ditemui.

Mayat mangsa kemudian dibawa ke jeti Polis Marin Batu Uban dan diserahkan kepada Balai Polis Sungai Nibong untuk dibawa ke Hospital Besar Pulau Pinang untuk bedah siasat serta siasatan lanjut.

Maritim Malaysia sentiasa mengalu-alukan sebarang maklumat perlakuan jenayah  daripada komuniti maritim serta kecemasan di laut boleh dilaporkan terus ke talian Pusat Operasi Maritim Negeri Pulau Pinang 04-2626146 atau MERS 999.

hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS 
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM  WhatsApp Image 2021 06 21 at 09.42.28    AMSAS   MDEC