Sidebar

20
Rab, Jan

BERITA UTAMA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
GEORGETOWN, 26 Julai - Operasi Carilamat (SAR) seorang lelaki yang dipercayai jatuh laut ketika memancing telah berjaya ditemui pagi ini.
Menurut Pengarah Maritim Negeri Pulau Pinang, Kepten Maritim Hamizan bin Harun, mangsa, Gananaphan A/L Yenlengkumaran, 27 tahun dijumpai oleh bot nelayan tempatan di perairan Karpal Singh pada jam lebih kurang 10.20 pagi dan dibawa ke Jeti Perikanan Karpal Singh. 
"Seterusnya, mangsa diserahkan kepada Balai Polis Seberang Perai dan dirujuk ke Hospital Seberang Jaya bagi bedah siasat," katanya.
Terdahulu, mangsa dipercayai terkena sawan dan terjatuh ke laut ketika memancing di tiang No. 32 Jambatan Pertama Pulau Pinang pada tiga hari lepas. 
Operasi SAR yang memasuki hari ketiga ini telah dikoordinasi oleh MRSC Langkawi melibatkan aset laut Agensi Keselamatan terdiri daripada Maritim Malaysia, Pasukan Polis Marin, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia serta Angkatan Pertahanan Awam Malaysia. Maritim Negeri Pulau Pinang merakamkan ribuan terima kasih atas kerjasama semua terlibat dalam Operasi SAR ini.
Orang awam diminta agar melaporkan sebarang kejadian kecemasan atau kemalangan di laut di talian kecemasan 24 jam MERS 999 atau Pusat Operasi Maritim Pulau Pinang di talian 04-2626146.
     
     
     
 
hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   MDEC
 
APLIKASI ICON    KERJAYA ICON BLUE   ONLINE SISTEM ICON    SEAHAWK ICON BLUE    VIDEO ICON   VIDEO MEDIA BLUE   VIDEO ICON