20
Sab, Apr

Grid List

20 NELAYAN WARGA ASING DITAHAN MARITIM MALAYSIA .

KAPAL MT LAYAR ANGGUN 8 TERBAKAR DALAM PERAIRAN MALAYSIA

KETUA PENGARAH KEENAM MARITIM MALAYSIA BERSARA WAJIB

KOTAK HITAM HELIKOPTER AW 139 MARITIM MALAYSIA DITEMUKAN

30 SET BUBU NAGA DIRAMPAS DI PERAIRAN TALANG

GAGAL ISYTIHAR MUATAN, BOT KARGO DITAHAN MARITIM MALAYSIA

27 SET BUBU NAGA DIRAMPAS DAN BOT NELAYAN KELAS C DITAHAN LANGGAR SYARAT LESEN

DUA BOT NELAYAN TEMPATAN DITAHAN DAN 25 SET BUBU NAGA DIRAMPAS MARITIM NEGERI PERAK

ROKOK RAMPASAN BERNILAI RM300 RIBU DILUPUSKAN OLEH MARITIM NEGERI PAHANG

KUANTAN, 8 Julai – Agensi Penguatkuasaan Maritim Pahang melupuskan rokok rampasan bernilai RM300 ribu dengan kaedah secara musnah yang telah diluluskan oleh pihak mahkamah di tempat pelupusan sampah Jerangau, Jabor semalam.

Pengarah Maritim Negeri Pahang, Laksamana Maritim Haji Amran bin Haji Daud berkata, rokok rampasan berjumlah 2000 karton rokok berjenama Force 10 dan Double 7 itu merupakan barang-barang eksibit yang dirampas 28 Jun tahun lalu yang disabitkan kesalahan di bawah Akta Kastam 1967.

Tambah beliau Lagi, Maritim Negeri Pahang akan terus memantau dan sentiasa melakukan rondaan bagi menyekat aktiviti-aktiviti terlarang yang melanggar undang-undang. Orang ramai juga diingatkan untuk menghubungi Maritim Negeri Pahang di talian kecemasan MERS 999 atau Pusat Operasi Maritim Negeri Pahang iaitu 09-5717345 jika terdapat sebarang maklumat berhubung jenayah maritim.

 1   2 

 

SUMBER : PEGAWAI PERHUBUNGAN AWAM MARITIM NEGERI PAHANG

Grid List

KUNJUNGAN HORMAT MARITIM NEGERI PAHANG KE JABATAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI DAN KOS SARA HIDUP

KUANTAN, 19 APRIL – Pengarah Maritim Negeri Pahang, Laksamana Pertama Maritim Mazlan bin Mat Rejab telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Pengarah Jabatan Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup Negeri Pahang, Puan Jezlily binti Jamaluddin di Pejabat Pengarah KPDN Negeri Pahang, semalam.

Turut mengiringi pengarah dalam kunjungan tersebut Ketua Penolong Pengarah Penguatkuasaan dan Eksesais, Komander Maritim Abdul Halim bin Hamzah serta Timbalan Pengarah Pengurusan Maritim Negeri Pahang, Puan Juzilawati binti Kamarudin.

Kunjungan hormat tersebut merupakan platform membincang dan mengeratkan hubungan yang telah terjalin disamping berkongsi ideologi dan strategi antara jabatan ke arah kecemerlangan bersama pada masa akan datang.

 

WhatsApp Image 2024 04 19 at 2.36.23 PM 1
 
WhatsApp Image 2024 04 19 at 2.36.23 PM

 

hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS 
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM  WhatsApp Image 2021 06 21 at 09.42.28    AMSAS   MDEC