27
Jum, Jan

ROKOK RAMPASAN BERNILAI RM300 RIBU DILUPUSKAN OLEH MARITIM NEGERI PAHANG

KUANTAN, 8 Julai – Agensi Penguatkuasaan Maritim Pahang melupuskan rokok rampasan bernilai RM300 ribu dengan kaedah secara musnah yang telah diluluskan oleh pihak mahkamah di tempat pelupusan sampah Jerangau, Jabor semalam.

Pengarah Maritim Negeri Pahang, Laksamana Maritim Haji Amran bin Haji Daud berkata, rokok rampasan berjumlah 2000 karton rokok berjenama Force 10 dan Double 7 itu merupakan barang-barang eksibit yang dirampas 28 Jun tahun lalu yang disabitkan kesalahan di bawah Akta Kastam 1967.

Tambah beliau Lagi, Maritim Negeri Pahang akan terus memantau dan sentiasa melakukan rondaan bagi menyekat aktiviti-aktiviti terlarang yang melanggar undang-undang. Orang ramai juga diingatkan untuk menghubungi Maritim Negeri Pahang di talian kecemasan MERS 999 atau Pusat Operasi Maritim Negeri Pahang iaitu 09-5717345 jika terdapat sebarang maklumat berhubung jenayah maritim.

 1   2 

 

SUMBER : PEGAWAI PERHUBUNGAN AWAM MARITIM NEGERI PAHANG

hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS 
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM  WhatsApp Image 2021 06 21 at 09.42.28    AMSAS   MDEC