Grid List

KETUA PENGARAH MARITIM TIBA DI LANGKAWI SEMPENA PENUTUP EKSESAIS MARITIM PERKASA BARAT

KETUA PENGARAH MARITIM TIBA DI LANGKAWI SEMPENA PENUTUP EKSESAIS MARITIM PERKASA BARAT

MARITIM MALAYSIA SERTAI SARCOMEX BERSAMA INDONESIA AND THAILAND

OPV 1 UJI KEMAMPUAN DALAM EKSESAIS MARITIM PERKASA BARAT

GAGAL MELAPORKAN KETIBAAN DI PERAIRAN PULAU PANGKOR, KAPAL KARGO DITAHAN

MARITIM MALAYSIA GAGALKAN 413 PATI MASUK SECARA HARAM MELALUI SELAT MELAKA

KAPAL TANGKI DITAHAN KERANA BERSAUH SECARA HARAM

SEMBILAN WARGA ASING DIHUKUM PENJARA, TANGKAP IKAN TANPA PERMIT DI PERAIRAN MALAYSIA

MAJLIS PENGANUGERAHAN PERKHIDMATAN CEMERLANG KEMENTERIAN DALAM NEGERI

PUTRAJAYA, 12 Mac – Bertempat di Kompleks D, Auditorium Kementerian Dalam Negeri, telah diadakan Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) 2019 buat warga kerja setiap agensi di bawah pentadbiran Kementerian Dalam Negeri (KDN).

Menteri Kementerian Dalam Negeri, Yang Berhormat Dato’ Seri Hamzah bin Zainudin dalam ucapannya berkata, penganugerahan yang diberikan ini adalah untuk memberikan semangat berterusan kepada semua penerima agar terus memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Penganugerahan ini juga merupakan pengiktirafan kepada yang terpilih dalam kalangan yang dirahmati Allah.

 

Yang Berhormat Menteri turut menyarankan kepada seluruh warga Kementerian agar terus mengekalkan prestasi terbaik dengan mengamalkan sikap sikap positif. “Sebagai satu keluarga yang besar, tidak kira apa pun juga agama yang dianuti wajar menghayati konsep Maqasid Syariah dengan baik di mana konsep ini amat menekankan tentang mewujudkan kebaikkan, menolak keburukan dan menghindari kemudaratan.”

Dalam majlis yang diadakan itu, seramai 255 warga Kementerian yang terdiri daripada pelbagai Agensi telah menaikki pentas bagi menerima APC dan 10 individu daripadanya merupakan pegawai dan anggota Maritim Malaysia termasuk yang berkhidmat bersama ESSCOM.

Secara keseluruhannya, 378 pegawai dan anggota Maritim Malaysia seluruh Negara menerima APC bagi tahun 2019.

 

WhatsApp Image 2020 03 12 at 13.24.38 1    WhatsApp Image 2020 03 12 at 13.24.38 1 
     
WhatsApp Image 2020 03 12 at 13.24.39   WhatsApp Image 2020 03 12 at 13.24.41
Grid List

KUNJUNGAN HORMAT PENGARAH KEJURUTERAAN MK TLDM KE ATAS PENGARAH MARITIM NEGERI PAHANG

KUANTAN, 1 Disember – Pengarah Kanan Kejuruteraan MK Tentera Laut Di Raja Malaysia (TLDM), Laksamana Pertama Ts. Rozaide bin Megat Othman telah membuat kunjungan hormat kepada Pengarah Maritim Negeri Pahang, Laksamana Pertama Maritim Kamal Ariffin bin Jusoh, hari ini.

Delegasi lawatan tiba kira-kira jam 9.00 pagi disambut oleh pasukan Kawalan Kehormatan Setempat (KKS B) sebelum membuat pemeriksaan baris seterusnya menandatangani buku pelawat di lobi Ibu Pejabat Maritim Negeri Pahang.

Pertemuan ulung ini merupakan inisiatif kedua-dua pihak memperkasakan hubungan kerjasama erat yang sedia terjalin dan penambahbaikan ke arah kecemerlangan Maritim Malaysia dan TLDM seiring dengan matlamat dan komitmen dalam melindungi dan mempertahankan kedaulatan perairan Zon Maritim Malaysia.

Kerjasama berterusan ini juga akan menjadi tonggak utama dalam memastikan peranan dan fungsi tugas pengoperasian kedua-dua agensi berada ditahap yang optimum di samping bertukar pandangan mengenai pembangunan dan tahap kesiagaan aset sedia ada.

Pertemuan diakhiri dengan pertukaran cenderahati sebagai tanda kerjasama harmoni yang terjalin melalui kunjungan hormat ini.

 

KUNJUNGAN HORMAT TLDM 4   KUNJUNGAN HORMAT TLDM 2   KUNJUNGAN HORMAT TLDM 3
hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS 
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM  WhatsApp Image 2021 06 21 at 09.42.28    AMSAS   MDEC