07
Kha, Jul

MARITIM SELANGOR ANJUR TAKLIMAT MENGAWAL KEBANJIRAN DAN MELAWAN API (MKMA)

KLANG, 16 Jun - Agensi Penguatkuasaan Maritim Negeri Selangor telah menjemput Penceramah dari Balai Bomba dan Penyelamat Port Klang bagi menyampaikan  taklimat mengawal kebanjiran dan melawan api (MKMA) yang diadakan di bilik Auditorium Helang pejabat Maritim Selangor hari ini.

Taklimat diberikan oleh Pegawai Bomba Mohd Razee bin Mohd Jaafar  ini bertujuan untuk mendedahkan kepada warga Maritim Selangor akan tindakan dan tindak balas yang sepatutnya diambil apabila berlakunya kebakaran terutamanya tempoh masa untuk keluar dari premis, laluan kecemasan yang perlu dilalui dan ketersediaan di tempat berkumpul. Turut hadir bersama Pegawai Bomba Kanan 2 , Nazri bin Maziani dan empat pegawai bomba yang lain. Seramai lebih kurang empat orang pegawai serta anggota pejabat, kapal dan bot yang hadir taklimat tersebut.

Taklimat ini berakhir dengan pemberian cenderhati oleh Pengarah Maritim Negeri Selangor, Kepten Maritim Sivakumar A/L Vengadasalam.

 B4  B3
 B2  B1
hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS 
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM  WhatsApp Image 2021 06 21 at 09.42.28    AMSAS   MDEC