LATEST MERAH  LATEST MERAH awam  LATEST MERAH MEDIA  LATEST MERAH DIREKTORI  LATEST MERAH PENYERTAAN  logo carian tp
 

Berita Utama

KOTA KINABALU, 25 November 2015 – Majlis Serah Terima Tugas Pegawai Memerintah KM BANGGI telah diadakan  di atas Kapal Maritim BANGGI yang berpangkalan di Jeti TLDM Teluk Sepanggar, disini semalam

Majlis penyerahan tugas secara rasmi oleh Komander Maritim Mohamad Soharto Bin Haji Mat Said kepada Komander Maritim Kamal Bin Mohamad sebagai Pegawai Memerintah KM BANGGI yang baru.

Turut serta menyaksikan majlis ini, Laksamana Pertama Maritim Wan Mohd Affandi Bin Wan Ahmad, Ketua Penguat Kuasa Maritim Wilayah Sabah dan Labuan, Laksamana Pertama Maritim Adam Bin Haji Aziz, Ketua Penguat Kuasa Maritim Daerah Kota Kinabalu DM15, dan seluruh Warga KM BANGGI.

Majlis dimulakan dengan Perbarisan Pegawai Memerintah. Dalam ucapan serah tugas, Kdr (M) Soharto mengucapkan ribuan terima kasih kepada seluruh Warga KM BANGGI sepanjang empat tahun beliau memegang tanggungjawab sebagai Pegawai Memerintah KM BANGGI. Beliau juga mengharapkan KM BANGGI akan mengekalkan kecemerlangan dan prestasi yang telah ditunjukkan. Beliau berharap semua pegawai dan anggota memberi sokongan yang tidak berbelah bagi kepada Kdr (M) Kamal demi memartabatkan pentadbiran, pengurusan, dan pengoperasian KM BANGGI.

Sumber :

LK I (M) Mohamad Shahir bin Mohd Arifin

Staf Unit Perhubungan Awam Daerah Maritim Malaysia (DM15)