LATEST MERAH  LATEST MERAH awam  LATEST MERAH MEDIA  LATEST MERAH DIREKTORI  LATEST MERAH PENYERTAAN  logo carian tp
 

Berita Utama

KUANTAN, 23 Oktober - Maritim Negeri Pahang hari ini telah mengadakan majlis pemakaian pangkat serta majlis persaraan bagi pegawai dan anggotanya yang bertempat di auditorium Pejabat Maritim Negeri Pahang.

Majlis dimulakan dengan pemakaian pangkat yang disempurnakan oleh Timbalan Pengarah Maritim Negeri Pahang, Kepten Maritim Hj Amran bin Hj Daud kepada dua orang Pegawai Penguatkuasa Maritim yang menerima kenaikan daripada Leftenan Muda Maritim ke Leftenan Madya Maritim dan dua orang Pegawai Penguatkuasa Maritim Lain-lain Pangkat yang telah dinaikkan pangkat ke Laskar Kelas I Maritim.

Selain itu, majlis persaraan turut diadakan bagi dua orang anggota dan staf Maritim Negeri Pahang iaitu Bintara Muda Maritim Abdul Samad bin Keria yang bersara pada 1 Oktober yang lalu dan Puan Tengku Norhuda binti Tengku Mahmud yang akan menamatkan perkhidmatan pada 31 Oktober ini.

Dalam ucapan Kepten Maritim Hj Amran bin Hj Daud, beliau mengucapkan jutaan tahniah kepada semua yang telah dinaikkan pangkat dan beliau berharap kesemua mereka dapat melaksanakan tugas dan tanggungjawab dengan lebih bermotivasi tinggi. Beliau juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada yang bersara diatas perkhidmatan yang telah diberikan sepanjang berkhidmat didalam Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia.

WhatsApp Image 2019-10-23 at 14.33.43

WhatsApp Image 2019-10-23 at 14.33.42

Sumber: Pegawai Perhubungan Awam Negeri Pahang