LATEST MERAH  LATEST MERAH awam  LATEST MERAH MEDIA  LATEST MERAH DIREKTORI  LATEST MERAH PENYERTAAN  logo carian tp
 

Berita Utama

PUTRAJAYA, 9 Mei – Bertempat di Ibu Pejabat Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia, Ketua Pengarah Maritim Malaysia Laksamana Maritim Dato' Ahmad Puzi Bin Hj Ab Kahar hari ini menerima kunjungan hormat 6 deligasi dari Tentera Laut Diraja Saudi.

Kunjungan bertujuan untuk mempertingkatkan hubungan dua-hala antara Maritim Malaysia dan Tentera Laut Diraja Saudi di samping saling bertukar pendapat dalam hal berkaitan keselamatan perairan antarabangsa.

Selesai perbincangan bersama Ketua Pengarah Maritim Malaysia, deligasi yang diketuai oleh Kolonal Sami Mohammed A. Alageel kemudiannya dibawa untuk mendengar sesi taklimat berkenaan latar belakang Maritim Malaysia yang mencakupi peranan serta tanggungjawab dalam menjaga perairan Negara terutamanya bagi membanteras kemasukan pendatang asing tanpa izin (PATI) dan juga kegiatan Operasi Carilamat (SAR).

Turut hadir dalam sasi taklimat berkenaan ialah Timbalan Ketua Pengarah (Operasi) Laksamana Muda Maritim Dato' Zulkifili bin Abu Bakar serta diiringi pegawai – pegawai kanan Maritim Malaysia.

IMG 0776 IMG 0801

IMG 0802 IMG 0814

 

Unit Komunikasi Korporat

Ibu Pejabat Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia