LATEST MERAH  LATEST MERAH awam  LATEST MERAH MEDIA  LATEST MERAH DIREKTORI  LATEST MERAH PENYERTAAN  logo carian tp
 

Berita Utama

SEMPORNA, 22 Mac –Pengarah Maritim Wilayah Sabah dan Labuan (PMW), Laksamana Pertama Maritim Mohd Zubil bin Matsom telah melawat Pangkalan Maritim Semporna (PM9) sempena Lawatan Kerja ke Daerah dan Pangkalan di bawah naungan Wilayah Sabah dan Labuan pagi ini.

Lawatan yang dilakukan oleh PMW ini lebih kepada sesi suai kenal dengan anggota-anggota PM Semporna dan melawat pejabat PM Semporna. Beliau juga telah membuat lawatan ke Tapak Jeti Pangkalan Maritim Semporna di Tampi-tampi dan membuat tinjauan banggunan cadangan untuk dijadikan pejabat baru PM Semporna di Jalan Inabah.

Semasa lawatan beliau ke PM Semporna, beliau telah menyampaikan amanat kepada semua anggota untuk meningkatkan sikap integriti di dalam diri semasa melakukan tugas.

Tegasnya, anggota penguatkuasa perlulah menjauhkan diri dari sebarang kegiatan yang boleh memburukkan nama agensi. Dispilin dan rupacara anggota juga telah ditekankan di dalam ucapan beliau.

Warga PM Semporna mengucapkan selamat datang ke Wilayah Sabah dan Labuan kepada beliau seterusnya mengucapkan ribuan terima kasih di atas amanat yang telah disampaikan kepada anggota PM Semporna.

PMW ke PM Semporna 1 PMW Ke PM Semporna 2

Sumber / Foto:

Staf Perhubungan Awam 

Pangkalan Maritim 18 Semporna